Soini: Venemaa ja lääs jätkavad pingeliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini.
Timo Soini. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa ja lääneriikide suhteid pinges hoidvad küsimused nagu Ukraina olukord või Süüria sõda ilmselt lähitulevikus ei lahene, ütles täna Soome välisminister Timo Soini.

«Usun, et soovime elada Euroopas rahus, teha äri, elada normaalset elu,» ütles Soini, lisades, et lähitulevikus seda ilmselt näha ei ole.

Rahvusvahelist poliitilist olukorda muudab keerulisemaks ka lähenevad Ameerika Ühendriikide presidendivalimised, kuna pole teada, kas võitjaks tuleb.

«Tundub, et midagi ootamatut ei ole juhtumas ei Ukrainas ega Süürias. Sestap on olukord keeruline,» sõnas Soome välisminister.

Soini ütles, et tema visiit Moskvasse oli positiivne ning ta kohtus lisaks Lavrovile ka opositsiooni esindajate ja Venemaa poliitika asjatundjatega. Soini jätkab visiiti kohtumistega valitsusväliste organisatsioonide esindajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles