Meedia: Jüri Luik võib saada NATO uueks asepeasekretäriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik
Jüri Luik Foto: Pm

NATO uueks asepeasekretäriks võib tõusta Eesti diplomaat ja julgeolekuanalüütik Jüri Luik, kirjutab rahvusringhääling viitega väljaandele Politico.

Politico.eu vanemkorrespondent Ryan Heath nimetas eile õhtul otseülekandes NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi küsitledes võimaliku uue NATO asepeasekretärina suursaadik Jüri Luike, kirjutas err.ee.

Heath küsis Stoltenbergilt, kas ta kavatseb uue asepeasekretäri nimetada ametisse enne Varssavi tippkohtumist või selle ajal ning palus ka võimalike kandidaatide nimesid.

«Selle kohta ei ütle ma midagi. Aitäh,» vastas Stoltenberg, mille peale märkis Heath, et silma tasub peal hoida kahel nimel - Jüri Luigel ja Rose Gottemoelleril.

Teada on, et USA presidendi administratsioon soovib sel kohal näha Ühendriikide relvastuskontrolli ja rahvusvahelise julgeoleku aseministrit Rose Gottemoellerit, märgib err.ee.

Luik on töötanud Eesti suursaadikuna Moskvas ja Washingtonis, samuti Eesti NATO-esinduse juhina. Ta on olnud välisminister ja kaitseminister.

Alates 1. augustist 2015 juhib Luik Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust. NATO praegune asepeasekretär on USA diplomaat Alexander Vershbow, kes asus selle kohale 2012. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles