Saksamaal ja Šveitsis korraldati seoses MH17 uurimisega haarangud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH17 rusud.
MH17 rusud. Foto: SCANPIX

Saksa ja Šveitsi võimud korraldasid haaranguid ja konfiskeerisid dokumente seoses teatega, et Saksa eradetektiiv uurib MH17 lennukatastroofi, teatasid Hollandi ametiisikud ja meedia teisipäeval.

Eelmise nädala haarangute käigus konfiskeeriti muu hulgas «ilmselt plahvatusohtlikud dokumendid», millest Hollandi uurijad loodavad abi 2014. aasta tragöödia süüdlaste väljaselgitamisel, kirjutas päevaleht De Telegraaf.

Lennufirma Malaysia Airlines reisilennukit tabas 17. juulil 2014 Ida-Ukraina kohal Venemaal valmistatud õhutõrjerakett BUK. Plahvatuses hukkusid kõik 298 reisijat ja meeskonnaliiget, kelle seas oli enim hollandlasi.

«Võimalik, et katastroofi arvatavad süüdlased on võtnud detektiivibürooga ühendust,» kirjutas de Telegraaf, kelle andmetel Holland taotles Šveitsi võimudelt abi.

Ajalehe andmetel maksis rikas anonüümne annetaja eradetektiivile lennuõnnetuse asjaolude uurimiseks umbes 17 miljonit eurot. Detektiiv Josef R alustas uurimist kaks kuud pärast katastroofi.

«Üritame selle koha infot saada. Seetõttu korraldati tema kodus reidid,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Wim de Bruin AFP-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles