Migrante kahtlustatakse Saksamaal 69 000 kuriteos (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Saksa politsei teatel on väidetavalt selle aasta kolme esimese kuu jooksul olnud migrandid osalised 69 000 toime pandud või plaanitavas kuriteos, vahendab Reuters.

Saksa migrandid on politsei teatel 2016. aasta esimese kvartali jooksul toime pannud või üritanud toime panna ligikaudu 69 000 kuritegu, arv, mis võib tõstatada ärevaks tegevaid küsimusi Angela Merkeli liberaalse rändepoliitika vastaste seas.

Eelmisel aastal sisenes Saksamaale enam kui miljon migranti, mis on rekordiline arv ning tekitab muret Euroopa suurima majandusega riigi võimekusest sisserännanute integreerimisel ning turvalisuse tagamisel.

Saksa föderaalpolitsei raporist selgub, et kahtlusaluste seas olid enim esindatud Aafrikast, Gruusiast ja Serbiast pärit migrandid.

Saksa kolme suurima asüülitaotlejate grupi, süürlaste, afgaanide ja iraaklaste sooritatud kuritegude absolouutarvud olid küll kõrged, kuid võttes arvesse migrantide hulka ja sooritatud kuritegude suhtarvu, oli nende väärteonäitaja märkimisväärselt madal.

See on esimne kord, mil Saksa föderaalpolitsei on avaldanud kõigist 16 Saksa liidumaalt kogutud ülevaatliku statistika migrantide sooritatud kuritegudest.

Raporti teatel on 29,2 protsenti selle aasta esimesel veerandil migrantide poolt sooritatud või plaanitud kuritegudest vargused, 28,3 protsenti võltsimised ning 23 kehavigastuste tekitamise, röövimise või ebaseadusliku kinnipidamisega seotud kuriteod.

Uimastitega seotud kuriteod moodustasid 6,6 protsenti ning seksuaalkuriteod 1,1 protsenti koguarvust.

Raporti teatel on migrantide sooritatud kuritegude kogumaht jaanuarist märtsini kahanenud 18 protsendi võrra.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles