Malawi albiinosid tapetakse kontide pärast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Malawi albinismi põdevatel inimestel on tõsine mure - neid kütitakse, kuna nende kontidel usutakse olevat maagilisi väärtusi: need toovad jõukust, rõõmu ja head õnne. Seetõttu on nad kõrges hinnas inimkaubitsejate seas, vahendab Reuters.

Amnesty Internationali avaldatud raport käsitleb albinismi põdevate inimeste igapäevaelu ja hiljuti Malawis toimunud tapmiste lainet. Selle aasta veriseim kuu oli aprill, mil Amnesty Internationali teatel tapeti neli inimest, nende seas ka üks beebi.

Üks ohvritest, 17-aastane Davis Fletcher Machinjiri, lahkus kodust, et minna sõbraga jalgpallimatši vaatama, kuid ei naasnud enam iial. Malawi politsei sõnul rööviti ta nelja mehe poolt, kes viisid ta Mosambiiki ja tapsid seal. Kirjeldades noormehe surma, teatas politsei, et mehed raiusid maha tema mõlemad käed ja jalad ning eemaldasid kondid. Seejärel matsid ülejäänud keha madalasse hauda.

2014. aastast alates on tapetud vähemalt 18 albiinot, viis röövitut on siiani teadmata kadunud.

Albiinode kehaosasid müüakse Malawi ja naaberriigi nõidarstidele, lootuses teenida kiire kopikas. Amnesty Internationali teatel on tuhanded albinismi põdevad inimesed suures ohus üksikisikute ja kuritegelike jõukude poolt toime pandud inimröövide ja tapmiste ees.

ÜRO hoiatab, et Malawi albiinod on kadumisohus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles