Itaalia politseinik lasi maha teda pussitanud migrandi (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Itaalia politseinik lasi maha migrandi, kes teda San Ferdinando põgenikelaagris pussitas, teatas meedia täna.

San Ferdinando põgenikelaager asub riigi lõunaosas paikneva Rosarno linna äärealadel. Laagris elab tuhandeid inimesi, kellest paljud töötavad lähedalasuvates apelsiniistandustes.

Rahutused puhkesid väidetavalt pärast seda, kui üks migrant süüdistas teist varguskatses. Kaks politseinikku astusid tülile vahele, misjärel võttis üks migrantidest välja noa ja pussitas politseinikku, kes ründaja seejärel maha lasi.

Rosarno on kurikuulus pingete pärast hooajaliste töötajate, julgeolekujõudude ja kohalike elanike vahel. 2010. aastal puhkesid linnas kaks päeva kestnud rahutused, mille tagajärjel põgenes linnast üle tuhande aafriklase.

Abiorganisatsioon Piirideta Arstid mõistis tollal karmilt hukka kohalike suhtumise migrantidesse, lisades, et olukord Itaalia põgenikelaagrites on tihtipeale hullem Aafrikas asuvatest põgenikelaagritest.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles