Süüria opositsiooniväed vabastasid Aleppo provintsis tähtsa varustustee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo varemed pärast järjekordset õhurünnakut.
Aleppo varemed pärast järjekordset õhurünnakut. Foto: THAER MOHAMMED/AFP

Süüria opositsiooniväed tõrjusid kolmapäeval äärmusrühmituse Islamiriik (IS) väed kahest Türgi piiri äärsest külast välja ja avasid varustustee Aleppo provintsi põhjaosas, ütlesid aktivistid.

IS vallutas 27. mail mässulistelt mitu küla Süüria põhjaosas Marea ja Azazi vahel, lõigates nii ära Marea opositsiooniväed Türgi varustusteest ja sundides tuhanded inimesed põgenema.

Kolmapäeva hommikul asusid mässulised korraga mitmest suunast pealetungile ning tõrjusid IS-i võitlejad küladest välja, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

IS ei osutanud tugevat vastupanu, vaid taandus, sest neid rünnatakse Põhja-Süürias mitmel rindel, ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman.

Marea ja 20 kilomeetrit loodes asuv piirilinn Azaz on olnud mässuliste käes alates 2012. aastast.

IS-i käes on maariba piki Türgi piiri, mis algab Aleppo provintsist ja ulatub idas Islamiriigi "pealinna" Raqqani Eufrati jõe ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles