Bulgaaria president: Venemaa üritab ELi hävitada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene spordifännid Punaarmee vormi riietuna. Pilt on illustratiivne
Vene spordifännid Punaarmee vormi riietuna. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Venemaa soovib hävitada Euroopa Liitu ning Ukraina kriisi tagajärjel on alanud «külma rahu» ajajärk, arvas kolmapäeval Bulgaaria president Rosen Plevneliev.

«Ukraina kriis näitab, et Venemaa ei toeta rahvusvahelise korra põhimõtteid,» ütles Plevneliev Euroopa Parlamendi saadikutele-

«Kreml on meile vastu ning üritab ELi destabiliseerida ... See üritab hävitada ja maha kiskuda Euroopa Liidu alustalad, milleks on ühtsus, solidaarsus ja õigusriik,» lausus president.

Plevnelievi sõnul loodab ta, et uut külma sõda ei puhke, kuid lisas, et Vene sammud Ukrainas tõid endaga kaasa «külma rahu» ajastu, milles keegi ei soovi sõda, kuid siiski esineb konflikte ja üksteisele vastasseisu.

Lisaks hoiatas ta heakskiidu andmist Venemaa sekkumisele Ukrainas ning eriti Krimmi annekteerimisele.

«Kui lääs seda lubab, siis oleks see ajalooline häbi ... Minu ja meie jaoks on Krimm Ukraina ja Ukraina Euroopa,» rõhutas riigipea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles