Tel Avivi rünnaku ohvrite arv tõusis neljani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks palestiinlast lasi kolmapäeval Tel Avivi kesklinnas restoranide ja baaride piirkonnas maha kolm ja haavas kuut inimest, üks haavatu suri hiljem haiglas, teatasid haiglavõimud, politsei sõnul vahistati kaks palestiinlasest ründajat.

«Rünnaku toime pannud terroristid on Hebroni piirkonnast pärit nõbud,» ütles politsei pressiesindaja Luba Samri avalduses, viidates okupeeritud Läänekaldal asuvale linnale.

Ichilovi haigla teatas esmalt kolme tulistamisohvri surnuks kuulutamisest. Politsei teatas hiljem, et üks haavatu suri haiglas.

«Me saame rääkida küllaltki tõsisest terrorijuhtumist,» ütles Tel Avivi politseiülem Chico Edri ajakirjanikele. «Kaks terroristi saabus tulistades alale. Kahjuks sai üheksa inimest haavata. Üks terrorist vahistati ja teine sai tulevahetuses haavata.» 

Edri sõnul on ründajate relvad arestitud ja politsei hinnangul ei ole rohkem tulistajaid jooksus. «Inimesed saavad tavapäraste tegevuste juurde naasta.»  

Restoranide ja baaride ala algab teisel pool teed kaitseministeeriumi hoonest ja sõjaväe peakorterist ning lähedal asub ka Sarona turg.

Iisraelis ning okupeeritud Läänekaldal on alates oktoobrist palestiinlaste vägivallalaines surma saanud 28 iisraellast ja umbes 207 palestiinlast.

Tulistamisrünnakud on vägivallalaine ajal olnud haruldased. Märtsis tappis palestiinlane USA asepresidendi Joe Bideni visiidi ajal Tel Avivis noarünnakus ameeriklasest turisti ja vigastas 12 inimest.

1. jaanuaril lasi araablasest Iisraeli kodanik Tel Avivis maha kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles