Yellowstone`is hukkus kuumaveeallikasse kukkunud mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yellowstone`i Norris Geyser Basini ala, kus hukkus mees
Yellowstone`i Norris Geyser Basini ala, kus hukkus mees Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide kuulsas Yellowstone`i rahvuspargis hukkus matkateelt kõrvale astunud mees, kes kukkus kuumaveeallikasse.

Pargi esindajate teatel kaotas Wyomingis edelaosas Norris Geyser Basin piirkonnas elu 23-aastane Colin Nathaniel Scott, edastab BBC.

Pargi- ja päästetöötajad teevad katseid «ära keenud» mehe surnukeha kättesaamiseks, kuid seni ei ole see õnnestunud.

Yellowstone´i ala geisrites ja kuumaveeallikates ulatub veetemperatuur umbes 93 kraadini ehk tegemist on peaaegu keeva veega.

«Mõnes paigas on kuum vesi õhukese pinna all, sinna pinnale ei tasu astuda, sest võib sisse vajuda,» teatas Yellowstone`i pressiesindaja Charissa Reid.

Yellowstone´i töötajate andmetel liikusid Scott ja ta õde ohutust matkarajaste 200 meetrit eemale hoolimata selleste, et turiste teavitatakse geisrite ja kuumaveeallikatega kaasnevatest ohtudest.

Möödunud laupäeval sai Yellowstone`is kuuma vee tõttu kannatada 13-aastane poiss, keda ta isa süles kandis. Isa libises ja kukkus kuumaveeallikasse, kuid nemad ei hukkunud. Küll aga said õigelt teelt kõrvale pööranud põletushaavu.

Möödunud kuul pidid Yellowstone`i pargi töötajad turisti rumala teo tõttu  hukkama noore piisoni. Turist arvas, et noorloomal on külm ja tõi ta oma autosse. Emane piison hülgas pärast seda oma poja ja töötajatel ei jäänud muud üle kui väike piison magama panna.

Wikipedia: Yellowstone'i rahvuspark asub Ameerika Ühendriikides Wyomingi, Montana ja Idaho osariigi alal. 1872. aastal asutatud maailma esimese rahvuspargi pindala on 8987 ruutkilomeetrit. Park on saanud oma nime Yellowstone'i jõe järgi, mis sellest läbi voolab.

Seal on umbes 300 geisrit ja umbes 10 000 kuumaveeallikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles