Prantsusmaa seisab silmitsi esimese julgeolekuväljakutsega EMi raames

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallimeeskonnad Prantsusmaale saabumas
Jalgpallimeeskonnad Prantsusmaale saabumas Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa seisab täna silmitsi oma esimese julgeolekualase väljakutsega jalgpalli EMi raames, kui Pariisis toimub suur vabaõhukontsert kuni 90 000 inimest mahutaval fännialal.

Prantsuse artist David Guetta esineb Eiffeli torni jalamil päev enne seda, kui reedel tehakse Prantsusmaa ja Rumeenia vahelises kohtumises kuu aega kestva turniiri avalöök.

Turniiri ümbritsevad Prantsusmaal viimastel aastatel toimunud terrorirünnakute tõttu julgeolekukartused. Omapoolse reisihoiatuse on väljastanud nii Suurbritannia kui ka USA.

Turniiri valvab teiste seas 90 000 politseinikku ja eraturvafirmade töötajat.

Esmaspäeval peeti Ukrainas kinni väidetavate paremäärmuslike vaadetega ja relvastatud prantslane. Väidetavalt soovis 25-aastane Gregoire Moutaux' rünnata turniirile eelnevalt ja selle ajal erinevaid sihtmärke, sealhulgas mošeesid ja sünagooge.

Olukorda raskendavad ka tööreformide vastased ulatuslikud streigid, millest võtavad teiste seas osa raudteetöölised ja prügikoristajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles