Kiiev: sissid kasutasid Minski lepetega keelatud suurtükke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistlikud võitlejad Donetski oblastis.
Separatistlikud võitlejad Donetski oblastis. Foto: AFP/SCANPIX

Donbassi sissid avasid Ukraina sõjaväe positsioonide pihta tule 43 korral, kasutades seejuures suurtükke, edastas jõuoperatsiooni staabi pressikeskus Facebookis.

Pressikeskuse andmetel tulistasid sissid Donetski suunal ukrainlaste positsioone Avdiivka, Piski ja Opõtne juures «kõikidest tulirelvaliikidest ja eri kaliibriga miinipildujatest», aga umbes kellа 22:00 ajal võtsid Minski leppeid rikkudes kasutusele ka võimsad 152 mm-sed suurtükid.

Luganske ja Novgorodske juures tulistati mitmesugustest granaadiheitjatest ja tulirelvadest, Maiorske ja Zaitseve juures kasutati lisaks neile ja raskemiinipildujaid, seisis teates.

Sissid rikkusid relvarahu ka Luganski oblastis, edastas pressikeskus; mõnel juhul olid ukrainlased sunnitud avama vastutule.

Ukraina piirivalve pressiesindaja Oleg Slobodjan kirjutas neljapäeva hommikul Facebookis, et eile õhtul sai üks piirivalvur põrutada, kui Zaitseve lähedal tulistati miinipildujatest Maiorske kontrollpunkti.

«Eile kella 22.00 ajal tulistati Maiorske kontrollpunkti lähedal taas 120 mm-stest miinipildujatest,» seisis teates.

Slobodjani andmetel  jäi osa Gorlivkast tulistatud miine lõhkemata ja Zaitseve kontrollpunkt ei saanud sapööritööde tõttu õigel ajal läbilaskmist alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles