Briti luurejuht: küberterror võib seisata elu suurlinnades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Hannigan.
Robert Hannigan. Foto: SCANPIX

Suurbritannia luureorganisatsiooni juht hoiatas, et on vaid aja küsimus, mil terroristid ja põlu all olevad riigid saaksid tuua mõne suurlinna vaid nupuvajutuse abil täielikku seisakusse.

Valitsuse Kommunikatsioonikeskuse – mille ülesandeks on luure kogumine erinevate kommunikatsioonivahendite kaudu – juht Robert Hannigan ütles harvaesinevas avalikus pöördumises, et risk suurlinnadele nagu London suureneb sellevõrra, mida rohkem igapäevaesemeid on ühendatud internetiga. Näitena tõi ta autod ja kodumasinad.

«Ühel hetkel suudavad nad seda teha,» kommenteeris Hannigan terroristide võimet läbi küberruumi kaost põhjustada. Juba praegu otsivat nad võimalusi tehnoloogia kuritahtlikul viisil ärakasutamiseks.

«On olemas riike ja rühmitisi, millel on selle jaoks kindel soov. Näiteks terroristid, kellel pole inimelude kaotuse suhtes mingeid kõhklusi,» sõnas luurejuht. «Me ei ole veel päris sealmaal, aga kuivõrd maailm on üha enam võrgu teel ühendatud, saab sellest aina suurem risk,» lisas ta.

Samuti kaitses Hannigan luureagentuuride tegevust virtuaalmaailma jälgimisel, väites, et viimase pooleteise aasta jooksul on tänu andmeanalüüsile hoitud Suurbritannia pinnal ära seitse terrorirünnakut.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles