Türgi peaminister välistab kõnelused kurdide PKKga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli hotell, mis sai sellenädalases plahvatuses suuri kahjustusi
Istanbuli hotell, mis sai sellenädalases plahvatuses suuri kahjustusi Foto: AFP/SCANPIX

Türgi peaminister välistas eile kõnelused keelatud rühmitusega Kurdi Töölispartei (PKK), mille liikmeid süüdistatakse sel nädalal vähemalt 17 inimese tapmises.

Peaminister Binali Yıldırım ütles, et PKK tegi dialoogikatse pärast ligi aasta kestnud vägivalda, mis puhkes vaherahu katkemise tõttu, kuid valitsus ei ole huvitatud talle vastamisest.

«Neil päevil on sellelt terroriorganisatsioonilt otse või vahendatult tulnud teated, et nad tahavad läbirääkimisi või relvarahu,» ütles Yıldırım eile.

«Meil ei ole nendega midagi arutada,» vahendas uudisteagentuur Doğan peaministri vastust PKK-le.

Sel nädalal on Istanbulis politsei vastu suunatud autopommiplahvatuses ja rünnakutes kurdide enamusega Kagu-Türgis surma saanud vähemalt 17 inimest.

Kummagi rünnaku eest ei ole keegi vastutust võtnud, kuid Türgi võimud süüdistavad PKKd, mille nii Ankara kui suur osa rahvusvahelisest kogukonnast on kandnud terrorirühmituste nimekirja.

«Ramadaanikuul aset leidnud rünnakud näitavad, et see alatu terroriorganisatsioon ei tunnista ühtki püha väärtust,» ütles Yıldırım.

President Recep Tayyip Erdoğan on tõotanud, et võitlus PKK vastu kestab viimsepäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles