USA tuumapommitajad harjutavad Läänemerel tiibrakettide tulistamist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strateegiline pommitaja B-52.
Strateegiline pommitaja B-52. Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide strateegilised pommitajad В-52Н, mis saabusid NATO Läänemere  õppuseks Suurbritanniasse, harjutavad lisaks pommitamisele ja merealade õhust mineerimisele ka tiibrakettide tulistamist, edastas USA õhujõudude Euroopa juhatus.

USA Euroopa väejuhatus kinnitas, et 7. juunil toimub tuumakandevõimekusega USA strateegilise pommitaja esimene lend Läänemere kohal.

В-52Н esimese lennu ajal viimistleti lennukimeeskonna koostööd Rootsi kaugradarite operaatorite, NATO laevade ja USA hävitajatega F-16.

Pommitajad osalevad sel nädalal sõjalaevastikuga merelt ja õhust mineerimise ühisõppusel.

Eelmisel nädalal saabus USA-st Põhja-Dakotast Suurbritanniasse kolm strateegilist pommitajat В-52Н, mis alustasid lende Läänemere kohal. Teisipäeval täitis kaks neist ülesannet Venemaa Läänemere piiri lähedal, üks tegi lennu ka neljapäeval.

USA õhujõudude teatel osalevad tuumarelvavõimekusega strateegilised pommitajad B-52H Baltimaades NATO mere- ja maaväeõppustel Baltops 2016 ja Saber Strike 2016 ning USA Aafrika väejuhatuse õppustel Just Hammer.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles