Komojedov: Venemaa vajab uusi sõjalaevu USAga tasakaalu hoidmiseks Vahemerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennukikandja Admiral Kuznetsov
Vene lennukikandja Admiral Kuznetsov Foto: SCANPIX

Venemaa peab looma Vahemerel tugeva mereväegrupi, et säilitada pariteet USAga, kuid see võtab aega, ütles Vene riigiduuma kaitsekomitee juht ja endine Vene Musta mere laevastiku komandör admiral Vladimir Komojedov neljapäeval Interfaxile.

«Me peame kindlasti selle looma,» ütles ta, kommenteerides USA sõjalise kohaloleku suurenemist Vahemerel.

Komojedov ütles, et praegune Vene sõjalaevade rühm Vahemerel muudab võimalikuks «kontrolli ja jälgimise».

«Me võime seda suurendada, kuid me saame kehtestada ennast ainult uute laevadega. Kõik sõltub siin majandusest. Kõik sõltub majandusest. Meie laevastik on praegu mõneti vana,» sõnas admiral.

«Meil on praegu üks lennukikandja, kuid see on hoolduses. Seda valmistatakse ette lahingteenistuseks, kuid ma ei tea, millal see juhtub,» ütles Komojedov, viidates lennukikandjale Admiral Kuznetsov.

Asjaga kursis olev allikas ütles varem Interfaxile, et Admiral Kuznetsov suundub pikale merereisile arvatavasti oktoobris.

Praegu on Vahemerel umbes 10 laevast koosnev Vene mereväe operatiivrühm, mida juhib Vene Vaikse ookeani laevastiku raketiristleja Varjag.

«Aafrika on tules, seal leiab aset igasuguseid revolutsioone. Ida on tules. Vahemere põhjaosa ründavad põgenikud. Vahemeri on piirkond, kus toimub kogu poliitika ja kust me lahkusime liiga vara. Ilmselt oli selline olukord ja meil ei olnud palju jõudu, meie musklid olid kurnatud,» seletas Komojedov.

«USA-l on 11 lennukikandjat. Tuuma. Igal lennukikandjal on 95 lennukit, millest 60 protsenti on ründelennukid. Lennukikandja tagatud kaitse sügavus on 1500 kilomeetrit. Püüa selleni jõuda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles