Mässulised lõikasid läbi IS-i peamise varustustee Manbijiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

USA-toetatud Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) lõikasid täna läbi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) peamise varustustee, mis ühendab Manbiji linna ja Türgi piiri, teatasid aktivistid.

«SDF lõikas läbi viimase Manbijist Türgi piirini viiva tee täna hommikul,» teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Peamiselt araablaste ja kurdide üksustest koosnev SDF lõikas sel nädalal Manbijist põhja, IS-i kontrollitud Jarabuluse linna viinud tee, mida rühmitus kasutas võitlejate, raha ja relvade transportimiseks. Lisaks tõkestati ka Manbijist lõunasse, IS-i de facto pealinna Raqqasse viiv tee.

IS-i kontrollitud Manbiji linn on nüüdseks ümber piiratud, kuid rühmitus hõivab veel territooriumi Türgi piiri ääres. «Kui pühasõdalased soovivad minna Raqqast Türgi piirini, siis peavad nad läbima teekonna, mis on lähedalasuvate režiimivägede ja Vene õhulöökide tõttu ohtlikumad,» lausus Abdel Rahman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles