Kasahstani eriüksuslased tapsid viis Aktöbe kahtlusalust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Kasahstani julgeolekujõud teatasid täna viie inimese tapmisest, keda kahtlustatakse relvapoodide röövis ja rünnakus sõjaväebaasile.

Kasahstani Riikliku Julgeolekukomitee (KNB) teatel tapsid eriüksuslased neli kahtlusalust riigi lääneosas Aktöbes asuvas korteris. Tulevahetuses hukkus ka terroristide kaasosaline ning kaks politseinikku sai kergeid vigastusi, lisati avalduses.

Relvastatud isikud röövisid pühapäeval Aktöbes kahte tulirelvapoodi ning üritasid joosta tormi sõjaväebaasile. Poeröövis hukkus kolm tsiviilisikut ja rünnakus baasile kolm sõdurit.

Kasahstani relvajõud on nüüdseks väidetavalt tapnud 18 kahtlusalust.

President Nursultan Nazarbajev ütles üleeile, et ründajad said juhiseid välismaalt, kuid ei täpsustanud detaile. Nazarbajev nimetas rünnaku sooritanud rühmitust pseudoreligioosseks ja äärmuslikuks.

Alates Nõukogude Liidu lagunemisest riiki juhtinud Nazarbajev andis mõista, et rünnakud võisid olla seotud riigis viimastel kuudel sagenenud rahutustega ning sellega võidi üritada algatada revolutsiooni.

Aktöbes toimus 2011. aastal riigi ajaloo esimene suitsiidirünnak, mille sihtmärgiks oli sealne KNB peakorter. Äärmusrühmituses Islamiriik (IS) ja teistes Iraagis ja Süürias sõdivates äärmusrühmitustes arvatakse võitlevat umbes 300 Kasahstani kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles