Iraagi eriväed on Fallujah`st kolme kilomeetri kaugusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Iraani terroritõrjeüksused jõudsid täna Fallujah' kesklinnast kolme kilomeetri kaugusele ja kindlustasid positsioone linna lõunaosas, teatas operatsiooni komandör.

Kindralleitnant Abdelwahab al-Saadi ütles Fallujah' Shuhada linnajao servast telefonitsi AFP-ga rääkides, et operatsioon ühe äärmusrühmituse Islamiriik (IS) sümboolsema tugipunkti vallutamiseks kulgeb hästi.

«Daesh tahtis, et lahing toimuks väljaspool linna, ent me oleme sisenenud ja vallutanud kogu selle ala kaheksa päevaga,» ütles Saadi.

«Me jõuame sinna päevade, mitte nädalate jooksul,» lausus komandör.

Pealetungi läbi viivate Iraagi terroritõrjeüksuste edasiliikumist aeglustab suur hulk lõhkekehi, mille õhkimisele kulub märkimisväärselt aega. Iraagi väed üritavad säästa linna jäänud kümnete tuhandete tsiviilelanike elusid.

Iraagi vägesid toetavad õhurünnakutega USA juhitava koalitsiooni sõjalennukid.

«Operatsiooni algusest on tapetud üle 500 Daeshi liikme. Fallujah on Daeshi jaoks sümboolne koht, ent lahing ei erine teistest. Kui nad on lõksus, üritavad nad põgeneda nagu varemgi,» lausus Saadi.

Alates 2014. aasta jaanuarist IS-i käes olev Fallujah asub 50 kilomeetrit Bagdadist läänes. Tegemist on viimase IS-i käes oleva Lääne-Iraagi suurlinnaga.

Iraani-meelne paramilitaarne omakaitseüksus Hashed al-Shaabi, mille tegevus on seni piirdunud operatsiooni toetamisega linna äärealadel, on hoiatanud, et kavatseb operatsiooni venimise korral linna siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles