Erdoğan lõpetas USA-visiidi ennetähtaegselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan lõpetas USA-visiidi kavandatust varem ega osale täna poksija Muhammad Ali matustel, teatas tema kantselei pärast väiteid erimeelsustest tseremoonia korraldajatega.

Erdoğan lendas USA lõunaosas Louisville'is toimuvale üritusteseeriale, sest peab islamiusulist poksijat ja kodanikuõiguste eest võidelnud Alid suureks eeskujuks.

President osales eile korraldatud palvetseremoonial ning pidi täna osalema ka matustel, kuid lahkus riigist eile hilisõhtul.

Türgi uudisteagentuuri Dogan sõnul ütlesid presidendiallikad, et matusekorraldajad ei lubanud Erdoğanil asetada matusetalituse ajal Ali kirstule tükki Kaabat ümbritsevast linast.

Türgi usuasjade ameti juht Mehmet Görmez tahtis talitusel lugeda ka koraanist, kuid seda ei lubatud, lisas agentuur.

Lisaks leidis presidendi Louisville'is viibimise ajal aset ka lühike, ent pinev vastasseis Türgi presidendi ihukaitsjate ja USA salateenistuse agentide vahel.

Erdoğani ootamatu visiit Ühendriikidesse põhjustas pahameelt ka Türgis, sest president lahkus päev pärast Istanbulis 11 inimelu nõudnud kurdimässuliste korraldatud plahvatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles