Fotod: Venemaa lasi vette mereväe jäämurdja Ilja Murometsi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Ilja Muromets
Jäämurdja Ilja Muromets Foto: SCANPIX

Venemaa lasi vette viimase 45 aasta esimese mereväe jaoks ehitatud jäämurdja Ilja Muromets.

Peterburis asuva Admiraliteedi laevatehases ehitatud laev on esimene mitmest jäämurdjast, mille merevägi on viimastel aastatel tellinud.

Ilja Murometsi hakati ehitama 2015. aasta aprillis ning see liitub Vene Põhjalaevastikuga 2017. aastal, lausus mereväe tehnilist osakonda juhtiv admiral Igor Zvaritš.

Elektridiiselmootoriga 85-meetrise ja 6000 tonnise tühikaaluga Ilja Murometsi eesmärgiks on aidata mereväel liikuda jäistes tingimustes ning eskortida või pukseerida teisi laevu. Alus suudab läbi sõita kuni 80 sentimeetri paksusest jääst ning läbida 5600-kilomeetrise Kirdeväila kogu ulatuses, kirjutas kaitseministeerium.

Ministeerium sõlmis mais laevatehasega uue lepingu kahe korveti ehitamiseks, mis suudavad tegutseda ka jäämurdjatena ning tulistada tiibrakette. Laevade üleandmise tähtaeg on 2020. aasta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles