Kuubale lendamise luba anti kuuele USA lennufirmale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte American Airlines lennuk valmistub Havannas maanduma.
Ettevõtte American Airlines lennuk valmistub Havannas maanduma. Foto: Carlos Garcia Rawlins/REUTERS

Kuubale lendamise luba anti kuuele USA lennufirmale, teatas reedel USA transpordiministeerium.

"Eelmisel aastal teatas president Obama, et aeg on alustada uut teekonda koos Kuuba rahvaga. Täna me täidame tema lubaduse avades regulaarse õhuteeninduse Kuubaga pärast rohkem kui poolt sajandit," ütles transpordiminister Anthony Foxx.

Esimene USA ristluslaev ligi 40 aasta jooksul ületas mai alguses Miamist Florida väina ja saabus Havannasse. USA suurfirma Starwood Hotels & Resorts Worldwide teatas märtsis, et avab Kuubal kaks hotelli. Juba veebruaris lepiti kokku lennuühenduse taastamises.

Kuuba lendude loa said reedel ettevõtted American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue, Silver Airways, Southwest ja Sun Country Airlines.

Külma sõja aegsed vastased USA ja Kuuba teatasid 2014. aasta detsembris kokkuleppest omavaheliste suhete normaliseerimiseks. Läinud aasta suvel taastati diplomaatilised suhted ja taasavati Washingtonis ja Havannas vastastikku saatkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles