Lutsenko: tahte korral võib toimuda vangide vahetus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko.
Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko. Foto: TASS/Scanpix

Poliitilise tahte olemasolu korral võib aset leida 2014. aasta 2. mai sündmustes osalemises kahtlustatava kahe Vene kodaniku vahetamine Venemaal vangistatud kahe Ukraina kodaniku vastu, ütles Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko täna.

Ukrainlaste Juri Sološenko ja Hennadi Afanasjevi vahetamiseks venelaste Jevgeni Mefjodovi ja Maksim Sakauovi vastu on erinevaid võimalusi, muuhulgas kohtueelse uurimise faasis, kohtumenetluse ajal ja süüdimõistmisel, lausus Lutsenko pressibriifingul.

Poliitiliste kokkulepete korral on võimalik lahendada igasuguseid küsimusi, sõnas ta. Lutsenko märkis, et tema ei ole selliste kokkulepete osapool.

Ukraina justiitsminister Pavlo Petrenko ütles täna, et Kiiev on andnud Venemaale üle dokumendid Sološenko ja Afanasjevi kodumaale toomiseks.

«Juriidilised läbirääkimised käivad ning ma olen ettevaatlikult optimistlik, et nad jõuavad varsti koju tagasi. Õiguslik aspekt on täielikult ette valmistatud ja Venemaale saadetud. Vastus sõltub poliitiliste läbirääkimiste tulemustest,» ütles Petrenko pressikonverentsil.

25. mail vahetas Venemaa 22 aastaks vangi mõistetud Ukraina sõjaväelenduri Nadia Savtšenko Ukrainas 14 aastaks vangi mõistetud kahe Vene sõjaväeluuraja Aleksandr Aleksandrovi ja Jevgeni Jerofejevi vastu.

2014. aasta 2. mai verised tänavalahingud Moskva- ja Kiievi-meelsete vahel tipnesid tulekahjuga Kulõkove väljaku ääres asuvas Ametiühingute majas, kus tules hukkus 42 Moskva-meelset. Venemaa on korduvalt süüdistanud Ukrainat süüdlaste väljaselgitamise uurimisega venitamises.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles