Bangladeshis vahistati ööpäevaga üle 3000 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Bangladeshi politsei on vastuseks vähemuste vastu suunatud võigaste mõrvade seeriale vahistanud viimase ööpäeva jooksul üle 3000 inimese.

Kinnipeetute seas on 37 arvatavat islamiäärmuslast ja sadu potentsiaalseid kurjategijaid, kelle suhtes on varem välja antud vahistamiskäsk. Julgeolekujõud on teinud ka mitusada rutiinset vahistamist, teatas politsei.

«Oleme vahistanud viimase 24 tunni jooksul 3155 inimest, nende seas 37 islamiäärmuslast,» teatas politsei peainspektori asetäitja A.K.M Shahidur Rahman.

Äärmuslaste seas on tema sõnul 27 islamiliikumise Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB) liiget.

Viimastel aastatel on Bangladeshis jõhkralt tapetud kümneid ateistlikke blogijaid, liberaale ja usuvähemuste esindajaid.

Bangladeshi suurimate usuvähemuste sekka kuuluvad sufid, šiiad, ahmadiidid, hindud ja kristlased.

Peaminister Sheikh Hasina ütles tänasel võimupartei Awami Liiga kohtumisel, et politsei juurib vägivalla välja.

«See võib võtta aega, aga Jumala tahtel allutame nad oma kontrollile,» lausus Hasina. «Kuhu on kurjategijatel peituda? Iga mõrvar võetakse vastutusele, nagu pärast 2015. aasta vägivalda.»

Bangladeshi opositsioon on süüdistanud valitsust mõrvade kasutamises poliitiliste vastaste mahasurumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles