Londonis tähistatakse kuninganna 90. sünnipäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

London tähistas täna kuninganna Elizabeth II 90. sünnipäeva traditsioonilise sõjaväeparaadiga.

Kuninganna juubel oli juba aprillis, kuid viimased 250 aastat on Suurbritannias tähistatud monarhi sünnipäeva suvel, kui on parem ilm.

Kuningliku perekonna liikmed ilmusid Buckinghami palee rõdule sõjaväeparaadi vaatama. Teiste seas tulid põgusalt paraadi vaatama ka Elizabethi lapselapse prints Williami ja printsess Kate'i poeg prints George ja tütar printsess Charlotte.

Juulis kolmeseks saav George lehvitas ülelendu teinud sõjalennukitele, üheaastane Charlotte kattis müra tõttu kõrvad.

Paraadil osales ligi 1500 mundris sõdurit ning üle 300 hobuse.

Enim püüdis pilku kuninganna roheline kleit, mis tekitas sotsiaalmeedias elavat vastukaja. Ta ilmus rõdule koos 95-aastase abikaasa prints Philipiga, kes kandis traditsiooniliselt punast sõjaväevormi ja karusmütsi.

Thamesil seilas ajalooliste aluste laevastik.

Buckinghami paleeni viival jalakäijate alal toimub homme kuninganna sünnipäeva auks suur tänavapidu.

Elizabeth II-le saatis teiste seas õnnitlustelegrammi ka Vene president Vladimir Putin, kelle suhted Suurbritanniaga on sügavaimas külma sõja järgses madalseisus.

Putin märkis kahe riigi suhete rikast ajalugu ja väljendas kindlust konstruktiivse koostöö edasises arendamises, teatas Kreml.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles