Jeemenis sai USA õhulöögis surma kaks islamivõitlejat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Jeemenis Maribi provintsis sai täna USA droonirünnakus surma kaks Al-Qaeda liiget, ütles kohalik ametnik.

USA droonilt tulistatud rakett tabas pealinnast Sanaast idas sõidukit, kus liikusid Gazwan al-Waili ja Zubeir al-Sanaani, sõnas ametnik, kelle sõnul teati neid sidemete poolest Jeemenis tegutseva Araabia Poolsaare Al-Qaedaga (AQAP).

Al-Qaeda võitlejad suundusid pärast 24. aprilli, mil Jeemeni valitsusväed hõivasid aasta al-Qaeda käes olnud Hadramawti provintsipealinna Mukalla, põhja poole Maribi provintsi.

Washington, mis peab Al-Qaeda Jeemeni haru rühmituse kõige ohtlikumaks, tunnistas 7. mail, et Mukalla tagasivallutamise operatsiooni toetas ka väike arv USA sõjaväelasi.

Al-Qaeda on kasutanud ära valitsusvägede ja šiiamässuliste huthide relvakonflikti alade hõivamiseks Jeemeni lõuna- ja kaguosas.

USA korraldab riigis regulaarselt Al-Qaeda vastu õhurünnakuid. Märtsis hukkus Ühendriikide õhulöögis Mukallast läänes asuvale väljaõppelaagrile üle 70 Al-Qaeda võitleja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles