Kaljurand avaldas kaastunnet seoses Orlando massitulistamisega (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand ÜRO Peaassamblee ees kõnet pidamas
Marina Kaljurand ÜRO Peaassamblee ees kõnet pidamas Foto: Bebeto Matthews/AP

Välisminister Marina Kaljurand avaldas kaastunnet USA välisminister John Kerryle seoses Orlandos toimunud massitulistamisega.

«Ma olen šokeeritud Orlando ööklubis toimunud tulistamise pärast,» ütles Kaljurand välisministeeriumi vahendusel. «Tragöödia kinnitab taas, et terrorismil ja vihakuritegudel ei ole meie ühiskonnas kohta. Mõistame hukka koletud vägivallateod, mis võtavad süütutelt inimestelt elu ning tekitavad meeleheidet ja leina,» ütles Kaljurand. «Avaldan siirast kaastunnet elu kaotanute peredele ja sõpradele. Oleme sel kurval ajal mõtteis ohvrite ja vigastatute lähedaste ning kõigi Ameerika inimestega, keda see tragöödia puudutab,» lisas ta.

President Toomas Hendrik Ilves saatis Ameerika Ühendriikide presidendile Barack Obamale kaastundekirja, milles ta nimetas Orlando veresauna jälestusväärseks.

«See, mis Orlandos eile toimus, on jälestusväärne,» sõnas Ilves. Ta nimetas rünnakut terroriks rahumeelsete elanike vastu ja räigeks rünnakuks gei-kogukonna vastu. Kirjas avaldas Ilves kaastunnet terrorirünnakus hukkunute lähedastele ja sõpradele ning kogu gei-kogukonnale ja Ameerika Ühendriikide rahvale.

Pühapäeva varahommikul Florida osariigi Orlando linna geiklubis aset leidnud veresaun on USA ajaloo ohvriterohkeim massitulistamine. Täpsustatud andmetel hukkus veresaunas 49 inimest ja tulistaja, kes sai surma tulevahetuses politseiga.

Võimude teatel oli väidetav tulistaja afgaani päritolu 29-aastane USA kodanik Omar Mateen

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles