NATO hävitajad saatsid läinud nädalal Vene lennukeid üks kord (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra armee F-16 hävitajad (paremal) ning Itaalia Eurofighter Typhoon hävitajad Baltikumi kohal patrullimas
Norra armee F-16 hävitajad (paremal) ning Itaalia Eurofighter Typhoon hävitajad Baltikumi kohal patrullimas Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Balti õhuruumi turvavad NATO hävitajad saatsid eelmisel nädalal Vene sõjalennukeid üks kord, teatas Leedu kaitseministeerium.

Leedus Šiauliai lähistel Zokniai õhuväebaasis paiknevad NATO hävitajad tõusid õhku ja saatsid Vene lennukit Tu-134 ja kaht hävitajat Su-27, mis lendasid Venemaa põhiterritooriumilt Kaliningradi oblastisse.

Tu-134 lendas väljalülitatud transponderiga, eelnevalt täidetud lennuplaani alusel ja oli lennujuhtimiskeskustega ühenduses. Su-24-d  lendasid väljalülitatud transponderiga, ilma lennuplaanita ja ei olnud lennujuhtidega ühenduses.

Balti õhuruumi valvavad praegu Zokniai lennuväebaasis baseeruvad Portugali hävitajad F-16 ja Eestis Ämari õhuväebaasis paiknevad Briti hävitajad Eurofighter Typhoon.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles