Eesti toetab Gruusia doonorite konverentsi kokkukutsumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti delegatsiooni juhtis välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö küsimuste asekantsler Marina Kaljurand.
Eesti delegatsiooni juhtis välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö küsimuste asekantsler Marina Kaljurand. Foto: Peeter Langovits.

Eesti jätkab Gruusiale arenguabi andmist ning toetab rahvusvahelise Gruusia doonorite konverentsi korraldamist.

Prantsusmaal Bordeaux's peeti esmaspäeval ja teisipäeval Euroopa Liidu arengukoostöö ministrite mitteametlik kohtumine, kus arutati Euroopa arengukoostöö struktuuri, arenguriikide tervishoiusüsteemi tugevdamist, ülemaailmset toidukriisi ja olukorda Gruusias, Kariibi mere saartel ja Sri Lankal, teatas välisministeerium. Samuti arutati EL-i ühispositsioonist rahvusvahelisel arengukoostöö rahastamise konverentsil Dohas ning arenguriikide vajadustega arvestamist kliimamuutuste kontekstis.

Eesti delegatsiooni juhtis välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö küsimuste asekantsler Marina Kaljurand.

Kaljurand sõnas kohtumisel, et 2005. aastal vastu võetud koostööd puudutava tegevusjuhendi elluviimine on takerdunud poliitilisse reaalsusesse ning doonorriikide bürokraatiasse. «Arengukoostöö elluviimist tuleb Euroopa Liidu tasemel parandada,» ütles Kaljurand.

Kaljuranna sõnul peab EL aasta lõpus toimuval Doha arengukoostöö rahastamise konverentsil andma selge sõnumi, et doonorite abisummad on vaid üks osa arengukoostöö efektiivsusest, kõige otsesem vastutus arengu eest lasub siiski arengumaadel endil.

Gruusia olukorrast rääkides märkis Kaljurand, et lisaks humanitaarküsimustele tuleb arutada, kuidas Gruusia ülesehitust pikaajalises perspektiivis toetada. Kaljuranna sõnul kavatseb Eesti kindlasti jätkata käimasolevate arengukoostööprojektidega Gruusias ning toetab rahvusvahelise doonorkonverentsi korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles