Indoneesias planeeritakse ramadaani lõppedes massihukkamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia aktivistid protesteerimas surmanuhtluse vastu
Indoneesia aktivistid protesteerimas surmanuhtluse vastu Foto: Achmad Ibrahim/AP

Täna kinnitasid Indoneesia võimud surmanuhtluse jätkamist pärast järgmisel kuul toimuvat ramadaani püha lõppu.

Surmamõistetute hukkamisega jätkatakse kohe pärast Islami püha kuu ramadaani lõppu, kinnitas kohtuministri esindaja Mohammad Rum kirjutab the Guardian.

Ramadaan lõppeb Eid al-Fitr pühaga, mida tähistatakse Indoneesias 6. ja 7. juulil. Rum ei maininud täpselt keda hukatakse, kuid Indoneesia hukkas 2015. aastal narkootikumide vastase sõja käigus 14 süüdimõistetud. Enamik neist olid välismaalased ning nende surmamõistmine tekitas rahvusvahelist pahameelt.

Ühtegi hukkamist ei ole eelmise aasta Aprillist alates aset leidnud, kuna Indoneesia peatas surmanuhtluse, et keskendus majanduslanguse peatamisele. «Me ei saanud varem sellega tegeleda, sest valitsus keskendus majanduse parandamisele, aga nüüd Eid'i lõppedes tegeleme sellega," ütles Rum.

Veel ütles Rum, et ilmselt ootab enamike surmamõistetuid mahalaskmine Nusakambangani vangla saarel.

President Joko Widodo kuulutas narkootikumidele sõja 2014. aastal, mil ametisse asudes ütles, et riik on hädaohus kasvavate narkootikumide kasutamise tõttu ning kaubitsejaid tuleb karistada.

Eelmisel aastal toimus kaks hukkamist. Teisel, mis leidis aset aprillis, hukati kaks austraallast, brasiillane ja neli Nigeeria kodaniku. Intsident sai tõsise diplomaatilise tähelepanu osaliseks, kui ajutiselt kutsuti tagasi Austraalia suursaadiku Jakartast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles