Euroopa Liit võtab võitluses radikaliseerumisega sihikule interneti (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu sisevolinik Dimitris Avramopoulos tänasel pressikonverentsil tutvustamas EL'i plaani radikaliseerumise vastu
Euroopa Liidu sisevolinik Dimitris Avramopoulos tänasel pressikonverentsil tutvustamas EL'i plaani radikaliseerumise vastu Foto: THIERRY CHARLIER/AFP

Euroopa Liit plaanib võtta sihikule interneti, et takistada noortel äärmuslike vaadete kujundamist.

EL-i sisevolinik Dmitris Avramopoulos nimetas täna internetti «meie tähtsaimaks lahinguväljaks võitluses radikaliseerumisega».

«Hiljutine rünnak Orlandos näitas suurepäraselt, et kurjategija radikaliseerus ise, üksnes internetti kasutades,» ütles volinik.

Avramopoulose sõnul tuleb Euroopa Komisjon lähikuudel välja ettepanekutega liikmesmaade, politsei ja IT-sektori koostöö tõhustamiseks võitluses terroristliku propagandaga. Plaani eesmärk on võidelda vägivalda õhutava materjali leviku vastu, luua andmebaas võrgulehtedelt kustutatud «terroristliku sisu» kohta ning tõsta inimeste kriitilist suhtumist netis avaldatud infosse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles