Põhja-Korea sulgeb riigipea hukatud onu juhitud atraktsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un inspekteerimas vastavatud tehast Ryugyongis
Kim Jong-un inspekteerimas vastavatud tehast Ryugyongis Foto: KCNA/AFP

Mini-Pyongyangi atraktsioon, mida kunagi juhtis Jang Song-thaek läheb lammutamisele.

Põhja-Korea sulges näidisküla, sest see meenutab riigijuht Kim Jong-un'ile tema hukatud onu. Pyongyang'i Rahva Küla, mis jäljendab riigi pealinna hooneid, avati 2012 ja Põhja-Korea liider on kirjeldanud seda kui enda isa Kim Jong-il'i vaimusünnitist, vahendab the Guardian.

Projekti valmimist juhendas Jang Song-thaek, kes kunagi oli Põhja-Korea võimsuselt teine mees, enne tema hukkamist 2013. aasta lõpus.

Jang'i nimetati Põhja-Korea uudistekanal KCNA poolt «reeturiks» ja «põlastusväärseks inimeseks... hullemaks kui koer».

Lammutamise taga on riigipea soov. «Igakord kui Kim möödus Pyonyangi Rahva Külast, kurtis ta, et see meenutab talle tema onu,» vahendab üks allikas.

Teistel andmetel hävitas valitsev kommunistlik partei kõik kohta reklaamivad brožüürid.

Nick Bonner, reisifirma Koryo Tours direktor, kes spetsialiseerub Põhja-Korea turismile ütles, et: «Põhja-Korea turismi korraldajad ütlesid, et sulgemine on ajutine. Meile öeldi eelmisel nädalal, et see suleti remondiks.»

Samuti lisas ta: «Turismireisid atraktsiooni juurde on harvad, inimesed eelistavad näha päris Pyongyangi, mitte selle väikest koopiat.»

200-hektarilises mudel külas asuvad vähendatud kujul propaganda monumendid ja ehitised Pyonyangist, nende hulgas ka kuulus Juche torn.

Lõuna-Korea andmetel maksis atraktsiooni ehitamine miljon dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles