Saksamaa tahab lõpetada kohalike moslemite mitmenaisepidamise (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemitest naised Berliini mošees.
Moslemitest naised Berliini mošees. Foto: SCANPIX

Saksa justiitsministri Heiko Maasi sõnul soovib ta võidelda islamis aga teisteski religioonides lubatud mitmenaisepidamisega Saksamaal.

«Mitte kellelgi, kes meie juurde tuleb, pole õigust seada oma kultuuritausta ega religioosseid vaateid kõrgemale meie seadustest,» ütles Maas Bildile, täpsustamata aga konkreetseid vastumeetmeid. «Sel põhjusel ei saa mitut abielu Saksamaal tunnustada.»

Polügaamia on Saksamaal juba praegu kriminaalkorras karistatav, kuid Bildi hinnangul pigistavad Saksa võimud tihti silma kinni, kui moslemist sisserändaja toob ja peab Saksamaal mitut naist. Islam lubab mehel pidada korraga nelja naist.

Justiitsministri sõnul on probleem eriti tõsine alaealistest naiste puhul. «Me ei saa lubada sunnitud abielusid,» märkis Maas.

«Ma tean mehi, kellel on palju naisi,» kommenteeris Berliini imaam Abdul Adhim Kamouss. «Küsimus on, mida Maas tahab teha? Ma saan temast nii aru, et inimesed, kes elavad siin Saksamaal ja kes on siin üles kasvanud, ei tohi olla abielus rohkem kui ühe naisega – see on seadus. Kuidas on aga nende inimestega, kes on siia saabunud ja kellel juba on rohkem kui üks naine? Mida nende abieludega ette võtta?» küsis imaam.

Tema sõnul ei saa riik keelata mošees sõlmitavaid abielusid. «Riigil pole selle kohta midagi öelda,» märkis imaam.

Täpne statistika selle kohta, kui tõsine probleem mitmenaisepidamine Saksamaal on, praegu aga puudub.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles