Narõškin: USA ärgu sekkugu Euroopa ja Venemaa suhetesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riigiduuma esimees Sergei Narõškin.
Venemaa riigiduuma esimees Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma esimees Sergei Narõškin kutsus USA-d üles arvestama Euroopa riikide pikaajalisi suhteid ja mitte suruma peale oma arvamust.

«Krimmi referendumi tulemusi ümber ei kirjuta, nagu ei saa unustada ka selle kahe ja poolesaja aastast ajalugu Venemaa koosseisus. Muide, keegi välisasjatundja märkis siin, et kaks ja poolsada aastat on võrreldavad USA olemasoluga. Seepärast ei maksa meid ja meie Euroopa partnereid elama õpetada. Saame ise hakkama,» ütles Narõškin täna riigiduuma istungil.

Ta märkis, et vaatamata takistustele, mis Euroopa Liit on võõral suunisel püstitanud, näeme liikumist majanduslike ja poliitiliste sidemete taastamise suunas.

«Euroopa ametivennad, parlamendiliikmed juba mitte üksnes ei räägi vajadusest kaotada piirangud teel koostööle meie riigiga, vaid hääletavad vastavasisuliste otsuste poolt,» ütles riigiduuma esimees.

Ta märkis, et isegi Saksa kantslerile tuli kõigi tema riituslike «aga»-de juures meelde ustavus Lissabonist Vladivostokini ulatuva tervikruumi kontseptsioonile.

Narõškini sõnul tähendab see järgmist: «Meie mandril, kus elavad sajad rahvad, keda ühendavad muud väärtused ja kultuur, on nn Atlandi-ülesus määratud känguma, ja see on seaduspärane tulemus».

«Jah, ka meie kanname kahjusid, kuid Venemaa ühtsus ja selle ajaloolisi vallutusi kihutustööga ei põrmusta,» ütles Venemaa parlamendi alamkoja esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles