Orlando ööklubitulistaja külastas geide jututubasid (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar Mateen.
Omar Mateen. Foto: SCANPIX/REUTERS

Orlando ööklubitulistaja Omar Mateen külastas internetis geide jututubasid, kuigi avalikkuses oli ta väljendanud ka raevu, kui nägi kaht meest suudlemas ning lisaks oli teada see, et ta tegi tihti homovaenulikke märkusi, teatasid USA uurijad.  

Uurijad ei tea, kas mees külastas jututubasid personaalsetel põhjustel või tegi rünnaku eel uurimistööd, kirjutab CNN.

Mateeniga kokku puutunud inimesed on mehest maalinud segase pildi. Mõne jaoks oli tegu homofoobiga, teiste jaoks jällegi geiklubi sõbraliku regulaarkülastajaga. Pulse'is esinemas käinud Chris Callen teatas CNN-ile, et Mateen külastas ööklubi kolme aasta jooksul keskmiselt kaks korda kuus.

Ööl vastu pühapäeval geiööklubid Pulse tappis Mateen 49 klubikülastajat ja haavas lisaks veel rohkem kui 50 inimest.

Erinevate allikate sõnul ei külastanud Mateen ainult geide jututubasid, vaid käis korduvalt ka Pulse'is. Mehe endise kolleegi sõnul tegi Mateen pidevalt homofoobseid, seksistlikke ja rassistlikke märkusi.

Föderaalse juurdlusbüroo (FBI) vestleb praegu inimestega, kelle väitel kohtusid nad ründajaga geidele mõeldud tutvumisäppide kaudu. Allika sõnul muudavad sellised teatel kahtlemata juhtunu fooni.

Siiski pole ükski mees avalikult kinnitanud, et oleks omanud Mateeniga seksuaalsuhteid.

Ka tulistaja isa Seddique Mateen sõnul ei usu ta, et ta poeg oli gei. Küll sõnas Mateeni eksnaine Sitora Yusufiy, et pole kindel mehe seksuaalses sättumuses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles