Türgi määras kolmele IS-i liikmele eluaegsed vanglakaristused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad Iraagis.
ISISe võitlejad Iraagis. Foto: SCANPIX

Türgi kohus määras täna kolmele äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liikmele 2014. aasta relvastatud rünnaku eest mitmekordse eluaegse vanglakaristuse, üks kahtlustatav sai lühema vanglakaristuse.

Niğde provintsis korraldatud rünnakus sai surma kaks Türgi julgeolekujõudude liiget ja üks tsiviilisik. Võimud peavad seda IS-i esimeseks rünnakuks Türgi territooriumil.

Niğde kriminaalkohus määras Cendrim Ramadanile viis eluaegset vanglakaristust ja 174 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Benyamin Xu-le määrati neli eluaegset vanglakaristust ja 149 aasta ja kuue kuu pikkune vangistus. Muhammad Zakiri sai ühe eluaegse vanglakaristuse ning 124 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, edastas uudisteagentuur Dogan.

Kolm kohtualust mõisteti süüdi riigiametnike tapmises ning püüdlustes häirida riigis korda. Tegemist on ilmselt karmimate karistustega, mis on kunagi arvatavatele pühasõdalastele määratud.

Neljas kahtlusalune Fuad Movsumov mõisteti terrorirühmitusse kuulumise eest 13 aastaks ja üheksaks kuuks vangi.

Kõik neli on välisriigi kodanikud, ent nende kodakondsus pole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles