NATO pikendab Afganistani toetusmissiooni 2017. aasta lõpuni (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg tänasel pressikonverentsil Brüsselis
NATO peasekretär Jens Stoltenberg tänasel pressikonverentsil Brüsselis Foto: JOHN THYS/AFP

NATO kaitseministrid kiitsid täna heaks alliansi Afganistani toetusmissiooni Resolute Support pikendamise 2017. aasta lõpuni.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles Brüsselis pressikonverentsil, et allianss jätkab «paindliku piirkondliku lähenemisega, mis tähendab, et liitlasväed paiknevad ka edaspidi Kabulis ja neljas piirkonnas üle riigi».

Afganistanis teenib praegu toetavas ja nõuandvas rollis 13 000 NATO sõdurit.

NATO töötab lõplike otsuste ettevalmistamise kallal 2017. aasta vägede arvu asjus, sõnas peasekretär. «Lõpliku vägede arvu otsustame hiljem sel aastal,» ütles Stoltenberg.

Briti kaitseminister Michael Fallon ütles, et USA ametivenna Ashton Carteri sõnul kavatsevad Ühendriigid üle vaadata plaani, mille kohaselt langeb Afganistanis teenivate USA sõdurite arv praeguselt 9800-lt järgmisel aastal 5500-le.

Falloni sõnul pole võitluses Talibaniga suuri kaotusi kandva Afganistani sõjaväe kokkuvarisemine kellegi huvides.

NATO vägede peakorterid asuvad praegu Kabulis ja Bagramis. Saksa väed teevad Afganistani julgeolekujõududega koostööd riigi põhjaosas, itaallased riigi lääneosas ning USA lõunas Kandahari piirkonnas ja idas Jalalabadi ümbruses.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles