Nigeri kõrbest leiti 34 sisserändaja laibad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopasse pürgijad Nigeri põhjaosas Agadezis.
Euroopasse pürgijad Nigeri põhjaosas Agadezis. Foto: ISSOUF SANOGO/AFP

Nigeri kõrbest leiti 34 sisserändaja laibad, kelle seas 20 last, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

Surnukehad leiti kõrbealalt Alžeeria piiri lähedal.

"Kõrbest leiti 34 inimese laibad, kellest viis olid mehed, üheksa naised ja 20 lapsed," täpsustati Nigeri siseministeeriumi ametlikus teadaandes.

Euroopa Liit avaldas teisipäeval plaani Vahemerel migrantide hukkumisele lõpu tegemiseks, kava hõlmab muuhulgas erasektori investeeringite suurendamist sisserändajate päritoluriikides Aafrikas ja Lähis-Idas.

ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) teatas teisipäeval, et alates 2014. aasta algusest on katsel meritsi Vahemerd ületades Euroopasse jõuda surma saanud üle 10 000 inimese.

Ettepanek sisaldab EL-i rahalisi vahendeid erasektori investeeringute edendamiseks 60 miljardi euro ulatuses Etioopias, Nigeris, Nigeerias, Malis, Senegalis, Jordaanias ja Liibanonis, sõnas Timmermans.

Euroopa Komisjon eraldab kaheksa miljardit eurot kolmandate riikidega rändelepete sõlmimiseks. Samuti tahab komisjon kiirendada tagasivõtulepete sõlmimist Aafrika riikide, Pakistani ja Afganistaniga, et hõlbustada põgeniku staatusele mittevastavate migrantide tagasisaatmist.

UNHCR-i andmeil hukkus 2014. aastal katsel Vahemerd ületada 3500 inimest, eelmisel aastal 3771 ning tänavu on seni hukkunud 2814 inimest. Kokku on vähem kui kahe ja poole aastaga Vahemerel elu kaotanud 10 085 inimest.

UNHCR-i andmeil jõudis eelmisel aastal üle Vahemere Euroopasse rohkem kui miljon migranti ning tänavu on Euroopasse üle Vahemere saabunud üle 204 000 sisserändaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles