Venemaa kuulutas Aleppos välja kahepäevase vaherahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Nusra Rinde võitleja soomusmasinal Aleppo lõunapiirkonnas.
Al-Nusra Rinde võitleja soomusmasinal Aleppo lõunapiirkonnas. Foto: Uncredited/AP

Venemaa kaitseministeerium teatas kolmapäeval, et Süürias asuvas Aleppo linnas on välja kuulutatud 48 tundi kestev vaherahu, mis algab neljapäeval.

"Venemaa initsiatiivil on Aleppos sisse viidud 48 tundi kestev vaikuserežiim, mis algab 00.01 16. juunil. Selle eesmärgiks on vähendada relvavägivalda ja stabiliseerida olukorda," kirjutati ministeeriumi teadaandes.

Teates ei täpsustatud, kellega Venemaa relvarahu üle kõnelusi pidas.

USA välisminister John Kerry hoiatas kolmapäeval Venemaad, et Ühendriikide kannatus Süüria konflikti ja president Bashar al-Assadi saatuse suhtes on katkemas.

"Venemaa peab mõistma, et meie kannatlikkus ei ole lõputu, tegelikult on see väga piiratud küsimuses, kas Assadi peetakse vastutavaks või mitte," ütles Norras visiidil viibiv Kerry.

Rahukõnelused viis aastat kestnud Süüria konflikti lõpetamiseks on seiskunud ja Damaskus on hoogustanud sõjategevust ülestõusnute vastu Aleppos ning äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu mujal riigis. Opositsioon marssis protestiks pommitamise vastu eelmise kuu lõpus Genfis välja Venemaa vahendatud rahukõnelustelt Süüria režiimiga.

Süüria valitsuse õhurünnakud on tekitanud Aleppos laialdasi purustusi. Venemaa on omakorda süüdistanud terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud islamistide äärmusrühmitust Al-Nusra Rinne raketirünnakutes Aleppo mitmete elurajoonide pihta.

Süüria konfliktis on alates 2011. aastast hukkunud üle 280 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles