Vilniuses algas Baltic Pride

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilnius.
Vilnius. Foto: www.15min.lt

Vilniuses algas täna seksuaalvähemuste kogukonna korraldatav Baltic Pride.

Esimese ürituse - Pride Voices - korraldab kogukond Vilniuse Vene draamateatris. Siin jagavad rahvusvaheliselt tuntud seksuaalvähemuste kogukonna esindajad ja inimõiguste kaitsjad seksuaalvähemuste õiguste eest võitlemise käigus saadud isiklikke kogemusi, lugusid ja elamusi. Üritusel osaleb Islandi endine peaminister Jóhanna Sigurðardóttir, Euroopa Parlamendi aseesimees Ulrike Lunacek ning Rootsi kultuuri- ja demokraatiaminister Alice Bah Kuhnke.

Leedu venelaste liit kavatseb korraldada teatri juures protesti.

Järgmistel päevadel leiavad aset inimõigustekonverents, kontserdid, filmifestival, piduõhtud. Pidustuste põhirõhk on laupäevaks kavandatud rongkäigul «Vabaduse eest» mööda Gediminase tänavat.

Baltic Pride'i pidustustega püüab geide, bi- ja transseksuaalsete inimeste kogukond suurendada oma nähtavust ja ühiskonna sallivust, ütles üks ürituse korraldajatest, Leedu geiliidu juht Vladimiras Simonko.

Baltic Pride on igal aastal Baltimaades aset leidev üritus, mis toimub vaheldumisi Vilniuses, Riias ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles