Vene portaal: Peterburis avatakse Mannerheimi mälestustahvel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvesõja ajal oli Mannerheim Soome kaitsejõudude juhataja, marssali tiitli sai 1942. aastal. 
Perioodiks 1944–1946 sai Mannerheimist eriseadusega ka Soome president. Teise maailmasõja lõppedes oli üleval ka oht, et Nõukogude Liit võib nõuda Mannerheimi karistamist sõjakurjategijana, kuid seda suudeti siiski vältida.
Talvesõja ajal oli Mannerheim Soome kaitsejõudude juhataja, marssali tiitli sai 1942. aastal. Perioodiks 1944–1946 sai Mannerheimist eriseadusega ka Soome president. Teise maailmasõja lõppedes oli üleval ka oht, et Nõukogude Liit võib nõuda Mannerheimi karistamist sõjakurjategijana, kuid seda suudeti siiski vältida. Foto: SCANPIX

Peterburis avatakse täna mälestustahvel Soome marssalile Carl Gustaf Emil Mannerheimile, kirjutas sealne portaal Fontanka.ru.

Tseremooniale oodatakse Vene presidendi administratsiooni juhti Sergei Ivanovi.

Mälestustahvel on kinnitatud hoonele, kus enne bolševike riigipööret asus kirik, mis oli seotud rügemendiga, kus Mannerheim teenis.

Mannerheimi maine on tänasel Venemaal vastuoluline. Paljud austavad teda tsaariarmee maineka ohvitserina, teised aga peavad Hitleri liitlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles