Valge maja: USA eraldab Ukrainale reformideks 220 miljonit dollarit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja Washingtonis.
Valge Maja Washingtonis. Foto: Scanpix/AFP

USA kavatseb anda Ukrainale 220 miljonit dollarit majandus-, poliitiliste- ja energeetikareformide läbiviimiseks.

«Valge Maja kavatseb anda Ukrainale tänavu 220 miljonit dollarit abi, et toetada majandus-, poliitilisi ja energeetikareforme,» seisis Valge Maja veebiavalduses, mis ilmus pärast Ukraina peaministri Volodõmõr Groismani ja USA asepresidendi Joe Bideni kohtumist.

Teate kohaselt toetab abipakett Ukraina pingutusi demokraatlike institutsioonide ja seaduse ülimuslikkuse tugevdamisel, püsiva majanduskasvu aluste tagamisel ja võimaldab reageerida humanitaarvajadustele.

Need vahendid kuluvad ka tollireformi kiirendamisele, sh osutades õigus- korraldus-, taristu- ja elektroonilist abi, uue tollikontrollikeskuse, samuti patrullipolitsei edukaks osutunud mudeli eeskujul tolliametnike palkamise, kontrollimise, väljaõppe ja varustamise süsteemi loomisele.

Abi suunatakse ka korruptsioonitõrjesse, toetades kohtusüsteemi reformi, sh põhiseaduse muudatuste rakendamist, 2. juunil ülemraadas vastu võetud peaprokurör Juri Lutsenko reformipaketi elluviimist, laiendatakse USA koostööd korruptsioonitõrjebüroo ja politseiga, samuti sõltumatut ajakirjandust ja vabaühendusi.

Märgiti, et 9. juunil otsustas väliserainvesteeringute korporatsioon OPIC toetada 62,5 miljoni dollariga kaht erainvesteerimisfondi, mis panustavad mitmesse Ukraina majandusvaldkonda, sh põllumajandusse, tervishoidu, taristusse, jaemüüki ja kinnisvarasse.

2014. aastal andis USA Ukrainale majandusabi 1,3 miljardit dollarit ning kahe miljardi eest krediiditagatisi, 3. juunil anti veel miljardi eest krediiditagatisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles