Süüria kurdid tahavad ISISe võitmise eest maailma tähelepanu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria kurdide Moskva-esinduse juht poseerib kõigile külalistele hea meelega Abdullah Öcalani portree all.
Süüria kurdide Moskva-esinduse juht poseerib kõigile külalistele hea meelega Abdullah Öcalani portree all. Foto: Jaanus Piirsalu

ISISe «pealinna» Raqqa ründamisel on praegu põhiline jõud Süüria kurdide omakaitseväed. Süüria Kurdistan ehk Rojava loodab, et edu võitluses ISISega paneb maailma suhtuma suurema tähelepanuga nende soovidesse või siis vähemalt lõpetama nendevastase blokaadi.

«Ühenduste puudumine maailmaga on meie suurim probleem. Me ei saa oma lastele ja naistele seetõttu isegi korraliku meditsiiniabi lubada,» väidab Rodi Osman, kes juhib Moskvas ühte neljast Rojava (Lääne-Kurdistani) esindusest Euroopas. Ülejäänud kolm asuvad Saksamaal, Rootsis ja Tšehhis.

Moskvas on Vene kodanikest kurdi ärimehed väga tuntud kinnisvaraäri ajajad, kellele kuulub mitu Venemaa pealinna suuremat kaubanduspinda. Rojava esindus asub Moskva kesklinnast mõne metroopeatuse kaugusel asuvas Venemaa kurdide äriassotsiatsiooni kontoris.

Rojava kohalik juht ehk kurdi keeles nûnerê võtab mind vastu oma kabinetis, kus iga siseneja pilku köidab kõigepealt kurdide vaimse liidri, juba 17 aastat Türgis vangis istuva Abdullah Öcalani erksavärviline portree. Türklased peavad Öcalani kurdi terroristide liidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles