Kiievit pahandab ÜRO avaldus Venemaa rolli kohta Ukrainas (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina suursaadik ÜRO juures Volodõmõr Jeltšenko
Ukraina suursaadik ÜRO juures Volodõmõr Jeltšenko Foto: Bebeto Matthews/AP

Ukraina suursaadik ÜRO juures väljendas täna pahameelt ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni avalduse üle, milles tähtsustati Venemaa rolli inimõiguste tagamises ja Ukraina sõja lõpetamises.

Suursaadik Volodõmõr Jeltšenko sõnul kiitis Ban Ki-moon Venemaad, kuigi Moskva on Ukraina agressiooni peasüüdlane, kes «hoiab konflikti keemas».

Diplomaat lubas saata peasekretärile ametliku protesti ja nõuda Peterburis tehtud avalduse kohta selgitust.

Ban ütles, et Venemaal on «etendada määrava tähtsusega roll alates Ukraina ja Süüria konflikti lõpetamisest inimõiguste tagamiseni ja massihävitusrelvade leviku kontrollimiseni».

«Niisugune avaldus ajab mu täiesti marru,» ütles Jeltšenko ajakirjanikele. «Ma ei saa aru, kuidas ÜRO juht saab midagi niisugust öelda.»

Jeltšenko sõnul on Bani viide Venemaale kui «inimõiguste tagajale» alusetu, sest Venemaad süüdistatakse Krimmis inimõigusrikkumistes ning Moskva on asunud tugevdama poolsaare tuumapotentsiaali.

Bani seesugused märkused võtavad talt õiguse Ukraina konflikti lahendamises kaasa rääkida, ütles Jeltšenko ja lubas pahameele Banile isiklikult edasi anda, kui too Venemaalt naaseb.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles