11-aastasele poisile esitati Prantsusmaal süüdistus tapmiskatses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukud kooli ees, kus pussitamine aset leidis.
Tüdrukud kooli ees, kus pussitamine aset leidis. Foto: SCANPIX

11-aastane koolipoiss püüdis tappa oma klassikaaslast, kes keeldus talle andmast raha, teatas uurimisele lähedalseisev allikas.

Allika sõnul leidis intsident aset üleeile Lyoni linna lähedal Venissieux´s asuvas Anatole France´i-nimelises koolis, kus süüdistatav pussitas teiste klassikaaslaste silme all oma aasta vanemat klassivenda, kes sai rünnaku tagajärjel tõsiselt vigastada.

Ründaja nime pole avalikustatud, kuid allika sõnul on ta oma süü üles tunnistanud. Teadaolevalt püüdis süüdistatav pressida ohvrilt välja raha.

Prantsuse seaduste järgi saab lapsi vanuses 10-13 eluaastat küll kriminaalkorras vastutusele võtta, kuid neile ei saa karistuseks määrata vangistust.

Praegu ajutiselt kasuperesse paigutatud süüdistatavat võib aga oodata ees hoiatus või koduarest, samuti võib tal tulla läbida kohustuslikud kodanikuõpetuse tunnid.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles