Surm reeturitele!, hüüdis Jo Coxi tapja kohtus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseisketš Jo Coxi tapjast Thomas Mairist (keskel).
Politseisketš Jo Coxi tapjast Thomas Mairist (keskel). Foto: SCANPIX

Briti parlamendisaadiku Jo Coxi tapmises süüdistatav mees nõudis täna Londonis kohtu ette astudes surma reeturitele ja vabadust Suurbritanniale.

Kui 52-aastaselt süüaluselt Thomas Mairilt Westminsteri kohtus nime küsiti, hüüdis ta: «Surm reeturitele, vabadus Suurbritanniale».

Opositsiooniliste leiboristide parlamendiliige Cox (41), kelle Mair üleeile Yorkshire'i krahvkonnas Birstallis tappis, oli Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise innukas pooldaja. Endise abitöötajana seisis ta ka põgenike ja immigrantide õiguste eest

Referendum EL-i liikmesuse küsimuses peetakse 23. juunil, kuid Coxi tapmise tõttu on viimasel kolmel päeval nii lahkulöömise pooldajate kui vastaste kampaaniad ära jäetud.

Mair tulistas ja pussitas Coxi keset päist päeva Birstalli raamatukogu ees, kus rahvaesindaja sageli valijatega kohtus.

Tapja motiivid ei ole selgunud, aga mitmed poliitikud ja kommentaatorid osutavad ägedale referendumidebatile, mille käigus on kerkinud esile tundlikud rahvuse ja immigratsiooniga seotud teemad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles