Vene kaitseminister käis Süürias, kohtus Assadiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu
Vene kaitseminister Sergei Šoigu Foto: SCANPIX

Vene kaitseminister Sergei Šoigu sõitis laupäeval Süüriasse, et kohtuda sealse liidriga ja külastada Vene sõjaväebaasi Süürias.

Kaitseministeeriumi andmeil kohtus Šoigu Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, et arutada sõjalisi sidemeid ja koostööd terrorirühmituste vastu.

Venemaa alustas õhurünnakuid Süürias mullu septembris, et toetada Süüria presidendi Bashar al-Assadile lojaalseid vägesid.

Ühtlasi käis kaitseminister Hmeimimi õhujõudude baasis ja kohtus Vene pilootidega.

Šoigu arutas Vene vägede ülemaga Süürias kindralpolkovnik Aleksandr Dvornikoviga käimasolevaid operatsioone ja käis kontrollimas S-400 õhutõrjeseadmeid, mis kaitsevad Latakia provintsis asuvat baasi.

USA ja Venemaa vahendatud vaherahu, mis algas 27. veebruaril, mis aitas vaenutegevust vähendada, kuid ägedaid lahinguid on peetud mitmetes piirkondades. Vaherahu ei hõlma äärmusrühmitust Islamiriik ja Al-Qaeda Süüria haru Al-Nusra Rinnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles