USA kaitseministeerium väljendas muret Venemaa õhurünnakutega seoses (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA toetatud võitlejad Süürias
USA toetatud võitlejad Süürias Foto: SCANPIX

USA kaitseministeerium väljendas laupäeval tõsist muret seoses Venemaa õhulöökidega Süüria lõunaosas, mis Pentagoni väitel on suunatud Ühendriikide toetatud opositsioonivägede pihta.

USA ja Venemaa sõjaväelaste videokonverentsil toodi eraldi välja rünnak Al-Tanafi garnisonile.

Pentagoni eestkõneleja Peter Cook ütles pärast kõnelusi, et venelased ründasid Al-Tanafis võitlejate kohtumist, keda toetavad USA juhitud liitlasväed. Kohtumisel arutati seda, kuidas paremini koordineerida võitlust sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

«Venelased on sooritanud õhurünnakuid ka pärast seda, kui USA üritas neid kokkulepitud kanaleid pidi informeerida koalitsiooni toetusest sihtmärgiks sattunud võitlejatele,» ütles Cook.

Mõlemad pooled jõudsid üksmeelele, et tuleb tõhustada meetmeid taoliste arusaamatuste ja vääritimõistmiste ärahoidmiseks.

Vene president Vladimir Putin ütles reedel Peterburi majandusfoorumil, et praeguse status quo säilitamine Süürias toob päästmatult kaasa selle riigi lagunemise.

«Kõige tähtsam on mitte lubada Süüria riigi lagunemist. Kui jätkub nagu praegu, on lagunemine möödapääsmatu. See on sündmuste kõige halvem arengustsenaarium,» sõnas Putin.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu sõitis laupäeval Süüriasse, et kohtuda sealse liidriga ja külastada Vene sõjaväebaasi Süürias.

Kaitseministeeriumi andmeil kohtus Šoigu Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, et arutada sõjalisi sidemeid ja koostööd terrorirühmituste vastu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles