Prantsusmaalt väljasaadetud venelane lubab naasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene jalgpallifänn.
Vene jalgpallifänn. Foto: Sputnik/Scanpix

Prantsusmaalt väljasaadetud Aleksandr Šprõgin ütles Moskva lennujaamas ajakirjanikele, et kavatseb jalgpallimeistrivõistlustele tagasi minna.

Šprõgini sõnul ei antud talle sissesõidukeeldu ja tal on olemas pilet homsele Venemaa ja Walesi matšile.

«Tahan tagasi minna, kuid teen lõpliku otsuse pärast kodus perekonnaga kohtumist,» tõdes mees.

Prantsusmaa saatis eile välja Vene jalgpallifännide rühma paremäärmuslasest juhi Šprõgini ja veel 19 tema kaaslast, kes osalesid jalgpalli EM-i finaalturniiri ajal vägivaldsetes kokkupõrgetes inglise fännidega.

Šprõgin ja teised pandi eile Prantsusmaa linnast Nice'ist Moskvasse sõitnud lennuki peale. Prantsuse uurijad usuvad, et rühma, mis sihipäraselt avalikku korda rikkus, kuulusid hästi ette valmistatud huligaanid.

Möödunud laupäeval sai Venemaa ja Inglismaa vahelise mängu päeval Marseille's vigastada 35 inimest, neist mõned raskelt.

Vene president Vladimir Putin ütles eile, et vene jalgpallihuligaanide vägivallatsemine EM-il on häbiväärt, kuid imestas, kuidas arvulises vähemuses venelased mitu korda suuremast vastasest jagu said.

«Vene fännide kaklus inglastega on häbiväärne,» ütles Putin Peterburi majandusfoorumil, «Aga ma tõesti ei mõista, kuidas 200 meie fänni suutsid läbi peksta tuhandeid inglise fänne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles