Rooma läheb valima esimest naislinnapead

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Itaalia pealinnas Roomas peetakse täna linnapeavalimiste teine voor ja kõigi märkide järgi tuleb võitjaks opositsioonilise Viie Tähe Liikumise kandidaat Virginia Raggi, kellest saab Rooma esimene naislinnapea.

Raggi, 37-aastane advokaat, kes on üritanud kampaanias ära kasutada rahulolematust korruptsiooniskandaalidega Itaalia pealinnas, võitis 5. juuni esimeses voorus 35 protsenti häältest.

Tema vastasena jõudis teise vooru peaminister Matteo Renzi Demokraatliku Partei (PD) kandidaat Roberto Giachetti, kes kogus 24 protsenti häältest.

Senitundmatust Raggist on saanud mõne kampaaniakuuga Itaalia politiika tuntuim nägu ja koomik Beppe Grillo loodud populistliku erakonna tõusev täht.

Rooma on olnud valitud juhita alates möödunud aasta oktoobrist, kui PD liige Ignazio Marino oli sunnitud kulutusteskandaali tõttu tagasi astuma.

Ühes sellega on hakanud kahanema ka peaminister Matteo Renzi toetus ja Raggi edu Roomas võib kujundada ümber jõujooned 2018. aasta üldvalimisteks.

«Oleme tunnistajaks ajaloolisele hetkele,» ütles Raggi pärast võitu esimeses valimisvoorus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles